Дуже ранній сорт завдяки швидкому утворенню міцної шкірки. Форма бульби округло-овальна, м'якоть світло-жовта. Великий процент товарних бульб, врожайність велика. Основна доля бульб формується на 45-55 день.
Бульби необхідно проростити для отримання максимальних переваг раннього сорту. Для отримання високого врожаю при посадці необхідно дотримуватись відстані між бульбами 32-34 см і між рядками 75 см, при пізній посадці відповідно 30-32 см і 75 см.
Строк визрівання
|
Дуже ранній (I)
|
Кулінарні якості (EAPR)
|
Б переважно з середньою твердою текстурою
|
Стійкість до нематоди
|
Ro1+Ro4
|
Стійкість до раку картоплі (Synchytr.)
|
-
|
Форма бульби
|
Овальна
|
Глибина залягання вічок
|
Мілка
|
Шкірка
|
Гладка
|
Колір м'якоті
|
Жовтий
|
Врожайність
|
Добра - висока
|
Розмір бульб
|
Середні
|
Споживчі якості
|
Дуже добрі
|
Потемніння після варки
|
-
|
Стійкість:
|
|
Вірус Y (PVY)
|
Дуже висока
|
Згортування листя (PLPV)
|
Дуже висока
|
Парша звичайна (Streptomus scabies)
|
Середня
|
Чорна ніжка (Erwinia scabies)
|
Висока
|
Фітофтороз (Phytophthora infestans)
|
Середня
|
Бура плямистість
|
Висока
|
Потемніння м'якоті
|
-
|
Сприйнятність до механічних пошкоджень
|
Середня
|
Стан спокою
|
Середній
|
Придатність для переробки
|
-
|
|